“Wees de verandering die je in de wereld wilt zien” is een belangrijk motto in mijn leven. Waar iemand zich mee verbindt zegt soms meer over een persoon dan wat hij/zij denkt, voelt of zegt. Deze website probeert mijn verbindingen en ervaringen op verschillende gebieden te laten zien: voedsel, tuin en bespiegelingen.

Mijn verbinding met voedsel

Voedsel en de vertering van voedsel kosten veel energie. In 2001 had ik nauwelijks energie om dagelijkse activiteiten te ontplooien. Dit was een hoofdreden om meer over voedsel in relatie tot energie te leren, een hele andere benadering dan normaal gesproken wordt gebruikt. Het gaat niet om principes, vegetarisch of veganistisch eten, geloof of religie, maar simpel het feit dat voedsel van dierlijke oorsprong meer energie kost om te verteren dan voedsel van planten oorsprong. Wanneer een lichaam te veel stress heeft gehad, weigert het verteringssysteem complex voedsel als eieren, soja, vlees, vis, koemelkproducten en andere vergelijkbare producten te verteren, is mijn ervaring. Gedurende een aantal jaren was een veganistisch dieet de beste oplossing voor mij. Belangrijkste uitgangspunten voor mijn keuze in voedsel is mijn lichaamsbewustzijn van welk voedsel het beste is voor mij op dit moment. Het voedsel dat mij energie geeft is verbonden met het seizoen, met smaak, fysieke en mentale veranderingen en andere ontwikkelingen. De wereld van het voedsel kent veel meer dimensies dan alleen het voeden van mijn lichaam. Het geeft ook plezier, maakt me bewust van de samenstelling van smaak, een palet aan geuren en kleuren. De wereld van voedsel nodigt uit tot ontdekkingen, creativiteit en avontuur, deze wereld wacht op jou, eet smakelijk.

Mijn tuin geschiedenis

Tuinieren was mijn meest helende activiteit sinds 2006. Tuintherapie is iets dat mijn leven verbeterde toen ik in minder goede mentale en fysiologische omstandigheden verkeerde. Het hielp me om levensvreugde, sterkte en eigen kracht terug te vinden. Hiernaast raakte de natuur mijn ziel en geest en hielp de verbinding met deze hogere menselijke aspecten te herstellen en te versterken. Werken met planten op welke manier dan ook, is een wonderbaarlijke activiteit. Een relatie met een tuin kan een vervanging zijn en veel interessanter dan een relatie met mensen. Werken in een tuin geeft mij vreugde en tevredenheid. Ik vergeet de tijd, de dagelijkse wereld om mij heen. Werken met planten biedt de gelegenheid om te communiceren zonder woorden, vanuit je hart. Werken in een tuin geeft de mogelijkheid om andere aspecten van jezelf te ontwikkelen door zorg en aandacht waardoor op de lange termijn deze aarde kan helen. Deze tuin waar ik voor zorg, heeft de mogelijkheid om te genezen van alle eisen die anderen hieraan hebben gesteld. Zo maak ik de wereld een beetje mooier. Ik zorg voor drie tuinen: een schaduwrijke achtertuin, een zonnige gehuurde groentetuin van 220 vierkante meters met bloemen, fruit, kruiden en groenten en in 2014 een kruidentuin in een Community Shared Agriculture (CSA) organisatie.

Bespiegelingen

Maya astrologie is gebaseerd op de Maya Tzolkin kalender, die inzicht geeft in jezelf en wat je als ziel hier komt doen. Meer informatie hierover kunt je vinden op mayatzolkin.com. Ik ben geboren in de golf van de Witte Spiegel, dit geeft een verfijnde, kritische impuls en passie voor krachtige en transformerende ervaringen. De Witte Spiegel is het doel van mijn leven: deze energie stimuleert verandering. Communicatie en verbindingen in brede zin zijn leidende principes in mijn leven. In het dagelijks leven ontmoet ik mensen met wie spontaan gesprekken ontstaan. Bijvoorbeeld in een tuin over een recept voor groenlof om de smaak van deze groente tot uitdrukking te brengen. Of een onverwacht gesprek in de trein over de vrijheid van keuzes die je als mens hebt wanneer je dit inziet. EVEnatuur is een verbinding waardoor ik informatie met de wereld deel, met jou op een natuurlijke manier met het verloop van de seizoenen. Ik zie dit leven als een avontuur waarin we oneindige capaciteiten en mogelijkheden hebben te ontdekken en te ontwikkelen.

Website bezoeker

Hierbij wens ik je licht in je leven, geluk, overvloed en vreugde op het pad dat je bewandelt. Dat je mag ervaren dat elke keuze een juiste keuze is omdat je ervan leert en je altijd op ieder moment in je leven een andere keuze kunt maken. Dat je een licht mag worden in het leven van andere mensen in je omgeving, hen inspireert te kiezen voor liefde en licht zodat deze wereld steeds mooier wordt.

Veel succes,

 

EVE